Oříšky

Lískové oříšky BIO jsou výborným doplňkem stravy pro diabetiky, podporují zdravou mozkovou funkci, snižují riziko vzniku rakoviny prostaty a zvyšují odolnost vůči stresu.  Díky přírodnímu způsobu pěstování a sklizni si ořechy zachovávají výbornou chuť a obsah velkého množství tělu prospěšných látek. Jsou vhodné pro přímou spotřebu, na vaření nebo pečení. Jsou zdrojem omega 9-mastných kyselin, vitamínu E, B6, ale také minerálních látek jako je železo a vápník, obsahují cenné a kvalitní zdroj bílkovin a energie. Pravidelně by jej měli konzumovat sportovci, vegetariáni, vegani, těhotné ženy a děti od 3 let.

  • díky zdroji vápníku podporují silné kosti a zdravé zuby 
  • obsahují pro srdce prospěšné mononenasycené tuky 
  • plní preventivní funkci před rakovinou prostaty a zároveň zvyšují odolnost vůči stresu 
  • díky polyfenolových sloučenin mají antioxidační vlastnosti
  • díky obsahu vlákniny snižuje oxidaci LDL cholesterolu a zlepšují krevní lipidy

Mandle BIO díky obsahu zdravého tuku, vitamínů a minerálů pozitivně ovlivňují na naše tělo a patří mezi nejvíce oblíbené ořechy. Díky přírodnímu způsobu pěstování a sklizni si mandle zachovávají výbornou chuť a obsah velkého množství tělu prospěšných látek. Jsou vhodné pro přímou spotřebu, na vaření nebo pečení. Mandle jsou bohaté na živiny, které pozitivně ovlivňují naše zdraví: vláknina, bílkoviny, zdravé tuky, vitamín E, mangan, hořčík, měď, vitamín B2, fosfor.

  • obsahují velký zdroj antioxidantů (převážně ve slupce) chránící buňky před oxidativním poškozením.
  • snižují onemocnění srdce, cév a rakoviny
  • pomáhají diabetikům snížit inzulínovou rezistenci 
  • pomáhají snížit vysoký krevní tlak
  • pomáhají snížit LDL cholesterol
  • díky obsahu bílkovin a vlákniny pomáhají navodit pocit sytosti  

Kešu ořechy BIO velmi pozitivně ovlivňují na naše tělo napříč celým organismem. I přesto, že polovinu jejich složení tvoří tuky, pomáhají při hubnutí. Omezují vznik žlučových kamenů a studie potvrdily, že jsou účinným bojovníkem proti rakovině zažívacího traktu. Díky přírodnímu způsobu pěstování a sklizni si ořechy zachovávají výbornou chuť a obsah velkého množství tělu prospěšných látek. Jsou vhodné pro přímou spotřebu, na vaření nebo pečení. Kešu ořechy obsahují velké množství tělu prospěšných látek: vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, vitamín C, vitamín E, vitamín K, draslík, fluor, fosfor, hořčík, jod, kobalt, mangan, měď, molybden, selen, sodík, vápník, zinek a železo.

  • snižují riziko kardiovaskulárního onemocnění
  • pomáhají v boji s cholesterolem
  • brání vzniku žlučových kamenů
  • díky obsahu minerálních látek a kyselin podporují hubnutí
  • můžou snížit riziko rakoviny
  • pomáhají udržovat zdraví kostí
  • podporují zdravou mozkovou funkci
  • snižují riziko cukrovky
  • udržují pleť dostatečně hydratovanou
  • snižují vysoký krevní tlak

Para ořechy BIO díky vysokým obsahem selenu mají antioxidační funkce a zabraňuje cirhóze jater, rakovině plic, prsu i jater. Díky přírodnímu způsobu pěstování a sklizni si ořechy zachovávají výbornou chuť a obsah velkého množství tělu prospěšných látek. Jsou vhodné pro přímou spotřebu, na vaření nebo pečení.

  • díky velkému množství selenu podporují chod štítné žlázy
  • mají antioxidační účinky
  • posilují imunitu
  • pomáhají chránit před kardiovaskulárními onemocněními a rakovinou
  • snižují riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice 
  • jsou protizánětlivé
  • pomáhají zvládat stres a podrážděnost
  • díky selenu snižují riziko rakoviny jícnu

Výrobky obsahující ořechy: